maanantai 7. heinäkuuta 2008

Elämän varjopuolia

Mieleni on ollut alakuloinen viime perjantaisen ukkos/raekuuron jäljiltä. Perjantaina viiden aikoihin pohjoisen suunnalta tuli pieni, mutta raju ukkosrintama. En ole eläissäni nähnyt yhtä rajua ukkosta. Jylinä ja salamointi oli jatkuvaa ja rakeita tuli kahdessa erässä todella paljon. Suurimmat niistä peukalonpään kokoisia. Surullisinta asiassa oli se, että ukkosrintama pyyhkäisi paikkakunnalla olevien mansikkatilojen ylitse ja tuhosi paikoitellen sadon lähes kokonaan. Tuntuu käsittämättömältä miten parin minuutin myrsky voi saada aikaan niin suunnattoman tuhon. Tämä asia koskettaa minua syvästi, koska minulla on läheiset suhteet kahden tilan omistajien kanssa. Olen äärettömän pahoillani heidän puolestaan.

Tässä kuva tramboliinistämme raesateen jälkeen.


Kuvaa pihanurmikoltamme. Rakeiden määrä on vähäinen siihen verrattuna mitä niitä oli muutaman sadan metrin päässä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tänne Akileijan blogista, liekö joskus käynytkin täällä,,,,tementia....

Taidat olla Suonenjoelta, se oli kuulemma hirveä myräkkä, luin lisää Karttula-Tervo-S.joki lehdestä...on tosi rajua, mutta noille luonnonmyllerryksille emme me mahda mitään, vaikka käsittämättömiltä tuntuvatkin...

Ninnalisa kirjoitti...

Suonenjoen raesateista on puhuttu mediassa kovasti, mutta en asu siellä. Asustelen Oulun läänin eteläosassa ja myräkkä iski tänne paria päivää myöhemmin kuin Suonenjoelle. Vastaavaa on tapahtunut myös muualla päin Suomea.

Se on totta, että luonnonmyllerryksille emme mahda mitään. Korkeintaan ilmastonmuutoksen hillitseminen voisi jotain tehdä... Ainoa mitä voi toivoa nyt on se, että valtiovalta tulee apuun. Kyseessä kun on monen perheen ainoa toimeentulo.

Anonyymi kirjoitti...

Rajuja voivat olla nuo raekuurot ja se kun sattuu omalle kohdalle ja varsinkin jos vielä tuhoo toimeentulon.

Toivottavasti tosiaan tulee apua tuhoalueilla oleville mansikanviljelijöille.