keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Ukkosta 17.6.2008

Eilen illalla nousi ukkospilvi etelästä päin kotiani kohti. Taisi tulla järven yli, mikä on harvinaista. Yleensä järvi halkaisee ukkospilven ja siten ukkonen jää aika "vaatimattomaksi". Tällä kertaa kuitenkin pilvi tuli kokonaisena ja se oli ihan uskomattoman näköinen. Se oli kuin valtava puhvireunainen sieni kun se oli talomme yllä. En muista nähneeni vastaavanlaista ukkospilveä koskaan.

Tässä pilvi vähän kauempana lähestyessään taloamme.

Pilvi toiselta reunalta.


Tässä pilven etureuna ylittää taloamme.


Yleensä en harmittele sitä että minulla ei ole parempaa kameraa. Nyt kun olisi ollut hyvä kamera ja kalansilmäobjektiivi niin jopa olisi voinut saada hienoja kuvia. Mutta jospa näistäkin saa jotain selvää siitä millaisen luonnon näytelmän näin.

Ukkonen meni muuten aika nopeasti ohi. Muutaman kerran salamoi ja jyrähteli. Vettä tuli vähän aikaa. Kylän puolella se oli möykännyt enemmän.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On tosiaan erikoisen näköinen pilvi! Hui. Tällaisella ukkosta pelkäävällä oikein vatsasta kouraisee kuvia katsellessa.
Täällä meillä päin oli myös toissa päivänä todella erikoisen näköinen pilvi. Se oli hyvin tarkkarajainen ja samalla tumma. Se liikkui tosi tosi hitaasti.. Ennen sitä oli auringonpaistetta ja heti sen jälkeen myös. Minäkin yritin ottaa pilvestä kuvia, mutta en saanut noin hyviä aikaiseksi kuin sinä.
Mietin vain, että ovatko pilvet nykyään jotenkin erilaisia..?

Ninnalisa kirjoitti...

Minulle tuli mieleen kun tuon pilven näin että onneksi ei olla jenkeissä. Siitä olisi hyvinkin voinut siellä tornado muodostua. Oli jotenkin "maailmanlopun tunnelma" kun se pilvi oli valtavana talon yläpuolella. Voihan se olla, että nyt ilmat on sellaisia, että pilvetkin kehittyy erilaisiksi.