lauantai 26. huhtikuuta 2008

Verhousta, osa 5

Tuolin verhous on edennyt harppauksen eteenpäin. Viikolla tuntui, että ei tule mitään valmista. Pelkkien ompeleiden ompelu tuntui vievän tunteja... läpiveto-ompeleita sen varmistamiseksi, että istuinosa pysyy kuosissa, täytelankoja jouhien asettelua varten.


Tässä kuva istuinosasta jouhien asettelun jälkeen. Päällä liinauskangas odottamassa kiinnitystä.




Liinauskangas ommeltu paikoilleen. Taas yhdet ompeleet... Kulmiin olen kiinnittänyt juuttikankaat kulmapehmusteita varten.



Tässä toinen kulma valmiiksi ommeltuna.




Istuinosa päällyskangasta vaille valmis! JEE!




Seuraavaksi piti ruveta miettimään mitenkä selkä- ja käsinojat tehdään. Olen kyllä ottanut kuvat tuolista siinä vaiheessa kun vanhat joustimet vielä olivat paikoillaan, mutta eihän niitä minulla satu olemaan saatavilla tällä hetkellä. Onneksi olin piirtänyt kaavion joustinten paikoista, joten sillä päästiin eteenpäin. Alkuperäisessä verhouksessa tuolin käsinojien sivuissakin oli joustimet, mutta aikamme pähkäiltyämme päätimme opettajan kanssa, että jätämme kyseiset joustimet pois ja teemme tilalle täytteet meriheinästä.

Kiinnitin jo selkänojaan satulavyöt ja seuraavalla kerralla pääsenkin sitten kiinnittämään joustimia. Tässä kuva tuolista satulavyöt kiinnitettynä ja käsinojien ensimmäiset täytteet läpiveto-ompeleineen valmiina.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuossa istuinosassa varmaan on hyvä istua, eikä ole kova.

Ninnalisa kirjoitti...

Aika napakka istuinosa on, mutta onneksi joustimet antavat periksi. Tarkoitus kun on tehdä sellainen työ, että se kestäisi käyttöä pitkään niin silloin on pakko tehdä napakaksi. Laitoin kaksi k-mallin tuolia joskus 90-luvun alkupuoliskolla ja vielä ovat ihan käyttökuntoiset.

Anonyymi kirjoitti...

Minä tässä ihmettelin ensin unenpöpperöisenä, että nyt se Ninnalisa laittaa verhoilukankaan nurinpäin ja jättää siis raidat piiloon. Hätä ihan tuli. Hih hih..

Ninnalisa kirjoitti...

Hih! Olisinpa ollut kärpäsenä Tirsun katossa tänä aamuna. Minulle ei tullut edes pieneen mieleenkään moinen asia. Enkä edes miettinyt kankaan toisin päin laittamista kun opettaja mallasi kankaan noin päin...