perjantai 4. huhtikuuta 2008

Kukkia rosee-tekniikalla

Intouduin tänään kokeilemaan rosee-tekniikalla paperinarukukkia. Työvälineen hankin viime syksynä Tampereen Kädentaidot-messuilta ja aiemmin en ole sitä juuri muuta kuin katsonut ja ohjeita lueskellut. Tässä pari kukkaa valmiina.




Olen ajatellut tehdä kukista jonkinlaisen verhon. Työvälineen mukana tuli yksi paneeliverhon ohje, mutta se ei sellaisenaan sovellu minun kotiini. Nyt selailin nettiä ja Kuopion ja Ylä-Savon Käsi- ja Taideteollisuusyhdistyksen sivuilta löytyi esite, jossa oli jos minkälaista vaihtoehtoa. Taidan vääntää ensin kukkia urakalla ja sitten vasta suunnitella lopullisen käyttötavan.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

JIIHAA!!! Nuo paperinarukukat on aivan ihania! Kävin tänään ensimmäistä kertaa Jyväskylään viikko sitten avatussa lankaliikkeessä. Raahasin sinne hyvän ystävänikin. Siellä liikkeessä näin sellaisen ihme "härpäkkeen", jolla tehdään juuri noita kukkia. Minä kiljuin innosta ja selitin ystävälleni kädet viuhuen mitä sillä voi tehdä. Hän osti sen itselleen. Huomaa, että olen myyjä vapaalla ollessanikin. Ja arvaapa kuka pääsee lainaamaan sitä? Hih hih hih... t.Tirsu taas

Anonyymi kirjoitti...

Miten minä voin olla näin yksinkertainen etten osaa kommentoida kirjoituksiasi muuten kuin anonyyminä. En tykkää olla mikään anonyymi vaan Tirsu! =D (tämä on testi jolla testaan onnistuisiko se kuitenkin)

Anonyymi kirjoitti...

Noista kukistahan saa varmaan vaikka mitä tehtyä esim. erivärisistä.

Ninnalisa kirjoitti...

Hyvinhän tuo Tirsu onnistui kommentointi, et ole enää anonyymi... Tia, seuraavan kerran kun eksyn paperinarukaupan lähettyville niin ostan muitakin värejä kuin valkoista. Sitten pitää vaan päästää mielikuvitus lentoon.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kukkia, kerro mulle hti ohje, aloittelen vasta paperinaruaskartelua. Laita viestiä pirtas at luukku com

Ninnalisa kirjoitti...

Laitoin viestiä tulemaan. Ohjeita löytyy esim. http://www.tkukoulu.fi/~kniinima/lankakukka.html ja http://cc.joensuu.fi/~tkkroger/erikoislankatyot/lankaruusu.htm
Parhaat ohjeet kyllä on työvälineen mukana... Kopiointi kielletty kaupalliseen käyttöön.

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Onkos kukkatehdas ollut käynnissä? ;)
Minä ostin itselleni oman vempeleen. Se on tosin yksinkertaisempi kuin tuo sinun eli sillä saa vain yhdenkokoisia kukkia. Ehkä joku mies tekee minulle erikokoisia joskus, kun voin näyttää heille nyt mallin.qpnkpy

Ninnalisa kirjoitti...

Kukat on jo valmiina, mutta muuta en olekaan saanut aikaiseksi. Milloinkahan se kärpäle puraisee, että innostun tekemään työn valmiiksi.

Minä käytin vain yhden kokoista rengasta noihin kukkiin. Varmaan pärjäät yhdellä. Mutta toivotaan että bongaat kesän tullen jostain sen miehen joka sinulle toisen tekee. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Vau! Olet siis saanut kukkia tehtyä. Mikäs kiire niitä on yhdistellä. Kannattaa odottaa sellaista fiilistä, kun niitä todellakin tekee mieli yhdistää. Jos se hetki ei tule tänä kesänä niin ehkä syksyn tullen, kun luonnon kukat kuolevat. Jos ei sittenkään niin sitten joskus myöhemmin..
Pitäisiköhän tässä laittaa seuranhakuilmoitus lehteen tyyliin "Etsitään sahaus- ja poraustaitoista miestä.." =D