lauantai 6. joulukuuta 2008

Hyvää itsenäisyyspäivää!

On taas se päivä vuodesta jolloin saa pysähtyä kunnoittamaan niitä urheita miehiä ja naisia jotka taistelivat maamme itsenäisyyden puolesta. Ilman heitä meillä tuskin olisi asiat näin hyvin. Isäni isä oli yksi näistä miehistä. Kunnioitettava persoona, valoisa luonne. Eli kunnioitettavat 97,5 vuotta vanhaksi. Säilytti positiivisen asenteen loppuun asti. Liekö se ollut pitkän iän salaisuus. Isoisäni osallistui aikoinaan asekätkentään. Hän sai siitä myös tuomion, muttei kuitenkaan vankilatuomiota. Vasta yhdeksänkymmentäluvulla asekätkentään osallistuneet saivat mielestäni oikean kohtelun - mitalin toiminnastaan isänmaan turvallisuuden puolesta. Olin vastaanottamassa mitalia isoisäni puolesta. Tapahtuma on jäänyt mieleeni yhtenä elämäni tärkeistä asioista.

Olen tänään viettänyt itsenäisyyspäivää kuunnellen Petri Laaksosen joululevyä. Se on yksi lempijoululevyistäni. Kuuntelepa tätä



Niin ja oikein hyvää itsenäisyyspäivää isänmaallemme ja kaikelle kansalle!

2 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

Mitalin vastaanottaminen on ollut varmasti huikea kokemus. Vau.

Petri Laaksonen on yksi tyylikkäimpiä joululaulujen esittäjiä. Olin katsomassa hänen joulukonserttiaan toissa vuonna. Eilen ystäväni kysyi lähtisinkö hänen konserttiinsa huomenna. Mietin sitä jonkin aikaa, mutta lopulta kieltäydyin. Se oli ehkä tyhmä ratkaisu, mutta tehty mikä tehty.

Anonyymi kirjoitti...

Oli kyllä sinulla hieno kokemus tuo mitalin vastaanottaminen.

Minulla tulee isääni aina niin kova ikävä itsenäisyyspäivänä, kun sanoi että on yhtä vanha kuin itsenäinen Suomi, 5 vuotta ollut jo pois.

Hieno laulu oli ja kiire täytyy unohtaa, en aio itsekkään hössöttää. Nämä joulukortit ja aikaisemmin omppuhillot saivat olla ainoat hössötykset.